Auto News

Situatii limita in trafic

// Author: 321 auto // 0 Comments

Driving

Situatii limita in trafic

Cu siguranta majoritatea dintre noi ne-am confruntat macar o singura data cu situatii limita in trafic. Este indicat ca atunci cand va confruntati cu astfel de situatii sa nu va pierdeti cumpatul si actionati corect, doar asa veti scapa cu bine din astfel de situatii. Uneori aceste situatii limita se pot solda cu accidente destul de grave, totul depinde de indemanarea soferului si desigur si de noroc.

De asemenea, un rol extrem de important il are si masina. De exmeplu puteti depasi mult mai usor o astfel de situatie daca detineti o masina buna. Trebuie precizat faptul ca cele mai bune masini se gasesc la firmele de inchirieri auto, iar cea mai buna firma de inchirieri auto este 321 rent a car in Cluj.

BMW-CES-automated-driving-02-655x436

Controleaza masina in situatii limita

Atunci cand va aflati intr-o situatie limita, pe langa aspectul cel mai important ( acela de a nu va pierde cumpatul ), este necesar ca in cazul in care va confruntati cu un accident, prioritatea de baza sa fie salvarea de vieti omenesti si apoi bunurile.

De asemenea, este indicat sa evitati pe cat se poate obstacolele. Este bine sa evitati aceste obstacole chiar inainte de a se produce franarea. Daca rulati cu viteza mare si apare un obstacol, nu trebuie sa faceti manevre bruste, deoarece riscati sa produceti un accident de circulatie sau sa-l amplificati pe cel  deja produs. Atentie, manevrele de evitare se fac atunci cand rulati cu o viteza redusa.

Ce trebuie sa faceti atunci cand pierdeti directia

Primul lucru si cel mai important este sa nu va pierdeti cu firea atunci cand va aflati intr-o situatie limita, apoi este recomandat sa eliberati pedala de acceleratie. Imdiat dupa ce ati facut acest lucru este indicat sa directionati automobilul in directia catre care derapeaza spatele masinii.

De asemenea, este  indicat sa nu franti brusc atnci cand pierdeti directia si aveti viteza mare. Pentru a reduce cat mai mult din viteza, in paralel cu o franare usoara, este recomandat sa schimbati viteza intr-o treapta inferioara.

Pentru a evita o tamponare cu ceilalti participanti la trafic este indicat sa porniti cat de repede luminile de avarie, astfel ceilalti vor intelege ca aveti probleme cu masina si va vor evita.

 

Ce sa faceti atunci cand nu mai functioneza franele

In cazul in care va lasa franele si sunteti intr-o situatie limita este indicat sa mentineti pe cat se poate volanul drept. Exista insa si cazul in care franele va pot lasa inainte de a intra intr-un viraj, de aceea este indicat sa reduceti viteza inainte de intrarea in viraje. In cazul in care se intampla acest lucru este recomandat sa utilizati frana de mana, in cazul in care nu aveti viteza mare. Imediat dupa aceasta trebuie sa introduceti maneta schimbatorului de viteza intr-o treapta inferioara. De indata ce ati reusit sa reduceti viteza, este necesar sa aprindeti luminile de avarii si sa parasiti partea carosabila.

 

Have your say