Auto News

Fenomenul masinilor second

// Author: 321 auto // 0 Comments

Fenomenul masinilor second

Ce implica achizitionarea unei masini second hand?

Achizitionarea unui automobil nou implica cateva costuri destul de mari. Fenomenul masinilor second a cuprins incet intreaga tara. Aceste masini sunt mult mai ieftine decat cele noi, insa nu intotdeauna putem fi siguri de fiabilitatea si siguranta care o ofera aceste masini.

Pe langa costul cu achizitionarea, noul proprietar mai are de platit o serie de taxe, care nu sunt tocmai ieftine. Taxele care mai trebuie platite sunt urmatoarele: taxa de inmatriculare, asigurarea Rca si asigurarea Casco ( aceasta este optionala ) si desigur celebra rovinieta. Taxa pentru rovinieta se poate calcula printr-un singur click aici. Uneori toate aceste taxe pot ajuge la cateva mii de Lei. Trebuie precizat faptul ca taxa de inmatriculare se plateste o singura data la inscrierea masinii, iar celelalte taxe se vor plati in fiecare an.

Sfaturi utile inainte de achizitionarea unei masini second.

Cei care doresc sa-si cumpere o astfel de autoturism, trebuie sa fie foarte atenti de unde si de la cine achizitioneaza masinile second. In prezent mica publicitate din ziare si de pe internet este sufocata cu tot felul de anunturi prin care sunt puse la vanzare tot felul de masini mai mult sau mai putin bune.

In ultimii ani au aparut tot mai multi bisnitari care se ocupa doar cu comercializarea masinilor second. Acestia aduc masinile din tari precum Germania, Italia, Spania, Franta, etc. pentru ca apoi sa le “ cosmetizeze  “ si sa le ofere spre vanzare. In realitate, bisnitarii de masini va vor da o mare teapa. Bineinteles acest lucru nu este valabil in toate cazurile, dar marea majoritate a celor care se ocupa cu comercializarea masinilor second vand autoturisme nu foarte fiabile. Asadar va recomandam sa va feriti pe cat se poate de bisnitarii auto.

Este recomandat ca inainte sa achizionati masina sa o supuneti la un drive test. In cazul in care proprietarul nu este de acord, atunci renuntati sa cumparati aceea masina. Daca in timpul drive test-ului masina se comporta bine si sunteti multumiti, este recomandat sa mergeti cu masina pe o rampa.  Este necesar sa urcati masina pe rampa, pentru a vedea daca pe dedesubt este in regula ( bine izolata ). Eventual puteti demonta rotile din fata, apoi verificati discurile de frana. Daca acestea nu prezinta uzura, masina este bine intretinuta.

Inainte de achizitionarea unei masini second hand este indicat sa verificati cu atentie toate datele din cartea tehnica a masinii. Este recomandat sa vorbiti deschis cu proprietarul si sa-l intrebati absolut toate detaliile care va intereseaza.

Daca alegeti sa achizitionati o masina second este indicat sa mergeti cu masina la un service autorizat. Acestia va pot spune cu exactitate daca masina prezinta anumite defectiuni, numarul de kilometri reali, etc.

 

Have your say