Auto News

Noutati auto 2014

// Author: 321 auto // 0 Comments

profil

Despre eveniment

1

Salonul auto de la Paris reprezinta un spectacol auto care are loc din doi in doi ani. Evenimentul se organizeaza in jurul lunii octombrie si este unul din cele mai importante din lume. De multe ori aici au loc lansari de modele noi de autoturisme de productie si debuturi de concepte de masini.

11

Pana in anul 1986 evenimentul se numea Salonul auto, iar dupa aceea a luat numele de “Salon Mondial auto”, in 1998. Pana in 1976 spectacolul se organiza anual dar apoi s-a stabilit organizarea sa o data la doi ani. Evenimentul a fost primul spectacol auto din lume. Salonul auto are loc in Paris Porte de Versailles – VIPARIS, intr-un spatiu de 228.211 m2, 8 pavilioane, doua amfiteatre si 32 sali de sedinte. Salonul poate gazdui peste 120 de expozanti si public numeros.

2

Salonul auto Paris 2012 – bilant

 

In 2012 Salonul Auto de la Paris a avut:

- 1.231.416 vizitatori!

- Peste 100 premiere mondiale,

- o expozitie istorica “Autoturismul si publicitatea”,

- aproape 8.000 de eseuri,

- 20 de dezbateri origanizate de CCFA, in parteneriat cu SIA GERPISA P2M la care au participat peste 1600 de persoane,

- aproape 100 de ore pe posturile TV si radio,

- 8 milioane de pagini de opinii cu privire la rapoartele de pe site-ul oficial al Salonului.

3

In aceste conditii organizatorii se asteapta ca in 2014 cifrele sa creasca si mai mult iar evenimentul sa fie un adevarat succes si o expozitie impresionanta memorabila.

 

Salonul auto Paris 2014

4

Salonul auto Paris 2014 are portile deschise pentru publicul larg intre 4 si 19 octombrie. Zilele de 3 si 4 octombrie sunt rezervate pentru presa.

Pentru 2014 producatorii auto din intreaga lume au pregatit o serie de lansari importante si noutati. Dintre acestea amintim:

6

- facelifit pentru Audi RS7

- facelift pentru Citroen DS3

- lansare Hyundai i20

- lansare Jaguar XE

- lansare Kia Sorento in premiera europeana

- lansare Mazda2

- lansare Mercedes-Benz CLA Shooting Brake si AMG GT

- lansare Suzuki Vitara

- lansare VW Passat B8

- lansare noul Volvo XC90

- Mitsubishi Outlander PHEV Concept-S

 

Ce au in comun moda si autoturismele

7

Asa cum se intampla la fiecare editie, Salonul va gazdui din nou o expozitie istorica exceptionala de data aceasta cu titlul “Moda si Autoturismele”. Atat industria automobilelor cat si moda au in comun gustul pentru stil, eleganta, maiestrie, o pasiune pentru forme si linii. Expozitia va fi organizata pe segmente in functie de perioada istorica astfel: istoria auto si modei inainte de razboi (Haute Couture si Concurs de Eleganta), post-razboi (visul Auto), anii Pop Art, anii saptezeci si optzeci care imbina masini futuriste si reclame legendare, pana la epoca contemporana marcata de boom-ul de nise, designul eco-friendly si personalizare. Peste 40 de masini vor putea fi admirate in timpul acestei expozitii cu tema “Moda si Autoturismele”.

8

 

Prezenta romaneasca la Salonul de la Paris

9

Dacia, parte a grupului francez Renault, va fi prezenta la Salonul auto de la Paris de anul acesta si va oferi spre expozitie un nou model Dacia Lodgy Stepway si noua generatie Dokker Stepway.
10

 

Sursa imagini: http://www.mondial-automobile.com/

 

Have your say