Auto News

Noul calcul RCA

// Author: 321 auto // 0 Comments

comparatie-preturi-asigurare-obligatorie-rca-front

In ultimii ani politele de raspundere civila auto s-au scumpit foarte mult. Deoarece majoritatea soferilor si firmelor care detin un parc auto sunt nemultumiti, au aparut noi criterii in calculul unei polite de raspundere civila.

Cum se calculeaza RCA – ul

Trebuie subliniat faptul ca noul mod de calcul al acestei polite nu mai tine neaparat cont de accidentele facute de catre un conducator auto. Unul dintre criterile in functie de care se calculeaza pretul RCA – ului este densitatea populatiei. Un alt criteriu de care tin cont firmele de asigurari este numarul masinilor inmatriculate intr-un judet. In acest sens pot exista 2 soferi cu acealasi carcateristici ( varsta, durata de cand au obtinut permisul de conducere, numar de daune ) dar care sa plateasca in mod diferit polita de raspundere civila, deoarece locuiesc in judete diferite.

noi_modificari_la_plata_politei_rca_76166500

Care sunt cele mai afectate judete de noile metode de calcul

In urma noilor metode de calcul au aparut cateva judete care sunt extrem de afectate de aceasta metoda. Din aceasta categorie fac parte judetele in care s-au inregistrat cele mai multe accidente rutiere.

In acest sens se poate afirma ca unele dintre cele mai afectate judete sunt cele situate in partea de Est si desigur Bucurestiul. Daca ar fi sa nominalizam pe cei care vor plati polita Rca cu aproximativ 50% mai mult decat in alte judete, atunci putem spune ca cei mai nefericiti conducatori auto sunt cei din urmatoarele judete: Iasi, Galati, Constanta si Bucuresti.

Desigur ca exista si cateva zone care sunt avantajate de aceasta modalitate de calcul a  politei Rca. Aceste zone sunt urmatoarele: Arad, Giurgiu si Calarasi.

Alte criterii pentru calculul politei Rca

Desigur ca nu aceastea sunt singurele criterii dupa care se calculeaza noile polite. Trebuie precizat faptul ca are o importanta destul de mare daca conducatorul auto are varsta mai mica de 30 ani. In acest caz acestia vor scoate mai multi bani din buzunar pentru o polita Rca.

Cei de la firmele de asigurari sustin ca cele mai mult accidente se produc din cauza tinerilor teribilisti, de aceea au introdus si aceste bareme de calcul. In concluzie se poate afrima ca daca sunteti pensionari sunteti cei mai avantajati. Pe langa faptul ca pensionari au o reducere semnificativa la incheierea unei polite Rca, acestia sunt mult mai bine vazuti de catre firmele de asigurari, deoarece exista foarte putine accidente rutiere provocate de cei mai in varsta. Asadar, pentru a nu avea costuri foarte mari atunci cand incheiati o polita de raspundere civila, va recomandam sa fiti foarte atenti in trafic.

Sursa imagine: http://www.promotor.ro/

Have your say