Auto News

McLaren F1 Marlboro White

// Author: 321 auto // 0 Comments

McLaren F1

Scurta istorie McLaren F1

McLaren F1 este cunoscut in lumea automobilismului, datorita colaborarii cu Mercedes si evident datorita performantelor incredibile facut de acestia pe circuitul de F1. Cu toate acestea, trebuie sa precizam ca McLaren F1 este o companie britanica, separata de Mercedes.

Trebuie subliniat faptul ca acestia nu produc foarte multe masini. In acest sens, pana in prezent cei de la McLaren F1 au construit doar 106 masini. Daca este sa comparam cu alte companii de acest gen, numarul lor este extrem de mic. Din aceasta cauza masinile sunt exclusiviste si desigur au si un pret pe masura.

Exista insa o masina care este unicat in toata lumea, fapt care face sa fie extrem de dorita de catre majoritatea bogatilor planetei. Este dorita doar de catre miliardarii planetei, deoarece doar ei si-o pot permite. Ei bine, este vorba despre McLaren F1 Malboro White.

McLaren F1 Marlboro White scos la licitatie

Asa cum am precizat mai sus, aceasta masina este unicat in lume. De curand cei de la McLaren au decis sa scoata aceasta masina la licitatie. Desigur pretul depronire este unul exorbitant. Se zvoneste ca pretul ar fi undeva intre 12 si 14 milioane dolari.

Trebuie sa precizam faptul ca licitatia va fi organizata n zilele din 16 – 17 August, cu ocazia desfasurarii Concursului de Eleganta de la Pebble Beach.

mclaren-f1-1995

Cu ce este speciala Mclaren F1 Marlboro White

In afara de faptul ca este o masina unicat in lume, aceasta minunatie detine o caroserie finisata in nunata Marlboro White.  De asemenea, masina are la bord doar 1617 km parcursi. Trebuie sa precizam faptul ca toti acesti km au fost facuti de cand masina a fost scoasa de pe linia de productie ( 1995 ).

McLaren F1 Marlboro White detine un motor de V12 de 6,1 litri, care dezvolta 627 Cp., deci un monstru pe roti. In  ceea ce priveste transmisia acestei masini, este manuala cu 6 trepte si un diferential cu tractiune spate. McLaren F1 Marlboro White a atins viteza maxina de 391 km/h in cadrul unui test.

In concluzie,noi cei de la 321 rent a car Cluj suntem de parere ca aceasta masina nu ar trebui sa lipseasca din garajul celui mai mare colectionar de masini din lume. Pana cand licitatia se va organiza, va invitam sa va bucurati de masinile noastre. Precizam ca detinem un parc auto destul de vast, avem o experienta pe piata inchirierilor auto de peste 5 ani si desigur practicam cele mai mici tarife.

Sursa imagine: thesupercarkids.com

 

Have your say