Auto News

Masina – parte din viata noastra

// Author: 321 auto // 0 Comments

348800_600

Masina trebuie tratata precum un om

De cele mai multe ori masina este parte din viata noastra. Cu ajutorul unei masini ne putem indeplinii anumite scopuri in viata, de aceea este indicat sa avem foarte mare grija de ea. Trebuie subliniat faptul ca o masina bine intretinuta este o masina care nu se strica usor. Pentru cei care masina reprezinta mai mult decat un simplu obiect, pot sa-si faca un portret alaturi de masina mult indragita.

348800_600

Metode eficiente de ingrijire a autoturismului

Deoarece masina este parte din viata noastra, este bine ca aceasta sa fie verificata cat de des este posibil. In acest sens este indicat ca in fiecare dimineata soferul sa arunce o privire asupra rotilor, sa vada daca totul este in regula. De asemenea, inainte de plecarea la drum este indicat sa va uitati pe langa si pe sub masina pentru a observa daca pe asflat exista pete de ulei sau alte lichide care pot fi de la masina. In cazul in care depistam orice neregula este obligatoriu sa o remediem de indata.

Inainte de a parcurge un drum mai lung sau la doua saptamani este indicat sa verificam nivelul uleiului, lichidul de frana si desigur lichidul pentru curatarea parbrizului. Este adevarat ca majoritatea masinilor sunt dotate cu senzori care indica daca ceva nu este in regula. Trebuie precizat faptul ca senzorii se aprind doar atunci cand este o situatie limita si nu va mai puteti continua drumul, de aceea este indicata o previzualizare inainte de plecarea la drum.

In atmosfera exista foarte multi factori daunatori autoturismului, de aceea este indicat ca masina sa fie curatata cam o data pe saptamana. Prin curatarea masinii se intelege: spalat interior, exterior, dar si pe sub masina.  Doar daca este curatata si bine intretinuta, masina va functiona in parametrii optimi.

Schimbarea filtrelor si inlocuirea uleiului la termen sunt deosebit de importante pentru buna functionare a automobilului dumneavoastra. In acest sens este indicat sa respectati intocmai indicatiile producatorului.

Chiar daca uneori sunt costisitoare, reviziile tehnice periodice trebuie obligatoriu efectuate. Pe langa faptul ca reviziile periodice sunt obligatorii o data la 2 ani, este indicat ca aceste verificari sa fie facute extrem de minutios, pentru a se descoperii eventualele defectiuni.

Totodata soferii nu trebuie sa uite de inlocuirea anvelopelor. Acest procedeu se va face de 2 ori pe an. Anvelopele se vor inlocui la inceputul Iernii, iar  de indata de anotimpul rece a luat sfarsit, anvelopele de Iarna vor fi inlocuite cu cele de Vara. Nu este  indicat sa circulati cu anvelope de Iarna in perioada anotimpului cald si desigur nici invers. Daca urmati toate aceste sfaturi, masina dumneavoastra va avea o durata de viata foarte mare.

Have your say