Auto News

Hyundai, masina inteligenta

// Author: 321 auto // 0 Comments

2015-hyundai-genesis-korean-spec_100448189_l

Hyundai si masina inteligenta

In ultima perioada de timp cei de la Hyundai au inceput sa realizeze masini foarte bune si extrem de inteligente. In ritmul acesta, in scurt timp vor ajunge sa le faca o concurenta acerba marilor producatori din Europa.

Daca este sa vorbim despre masini inteligente, atunci cu siguranta trebuie sa pomenim de noul model Hyundai Genesis. Trebuie precizat faptul ca inginerii de la Hyundai, scot doar masini extrem de bune si desigur cu toate dotarile necesare unei masini de lux. Daca mai exista persoane care se indoiesc de capacitatea celor de la Hyundai, sunt invitati sa inchirieze o masina de la 321 rent a car Cluj. Cu siguranta aici veti gasi cele mai bune masini Hyundai, desigur la cele mai mici preturi.

gencoupe4

Hyundai Genesis, masina inteligenta care si-o doreste orice sofer

Hyundai Genesis este una dintre cele mai inteligente masini de pe glob. Desigur, ca foarte multi isi pun urmatoarea intrebare: de ce o astfel de masina? Ei bine, cei de la Hyundai au implementat un sistem absolut ingenios pe aceasta masina. Sistemul consta intr-un echipament sofiticat de GPS-uri menit sa detecteze radarele fixe. Pe langa faptul ca masina detecteaza singura locul unde sunt amplasate radarele, aceasta franeaza singura, pana cand viteza se va reduce la limita adimsa pe sectorul de drum respectiv. Trebuie precizat faptul ca acest sistem nu functioneaza si pentru radarele mobile, deoarece acestea sunt intr-o continua miscare, iar sistemul nu le poate detecta in timp util.

Deocamdata acest sistem nu a fost implementat pe toate masinile Hyundai Genesis,insa pe viitor cei de la Hyundai promit ca acest sistem va fi o dotare standard pe aceasta masina. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure, insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa respectam limitele legale de viteza.

Hyundai-Genesis-02-720x450

Cum functioneaza sistemul implementat pe Hyundai Genesis

Potrivit celor de la Hyundai, sistemul aplicat pe aceasta masina va functiona astfel: inainte cu 800 metri de radar, masina va scoate un sunet, prin care soferii sunt avertizati ca se apropie de radar. In acelas timp, masina va arata soferului care este limita legala de viteza pentru sectorul de drum pe care se afla.

Imediat dupa executarea acestor proceduri, masina va avertiza soferul daca viteza de deplasare este mai mare decat limita admisa. Odata cu inceperea avertizarii, masina este conceputa sa franeze singura,in asa fel incat sa ajunga la limita lega de viteza.

Pentru ca toate acestea sa fie functionale pe masina, cei la de Hyundai se folosesc de un sistem de GPS, foarte performant si de sistemul de franare automata in cazul in care se produce un accident. Sa speram ca in cel mai scurt timp, aceasta masina uimitoare va fi model de serie si va fi disponibila si la noi in tara.

Have your say