Auto News

Facelift Audi A6

// Author: 321 auto // 0 Comments

Audi

De curand, germanii de la Audi au prezentat pentru Salonul Auto de la Paris noul Facelift pentru modelul A6, o revizuire fina menita sa satisfaca cerintele ultramoderne si sa creasca vanzarile. Inginerii de la Audi au gandit noi imbunatatiri pentru Audi A6 atat la nivel estetic cat si la nivel tehnologic functional.

 

Designul exterior

Din punct de vedere al designului exterior modificarile aduse includ blocuri optice noi pe fata si spate, echipate cu lumini LED, spoilere cu aspect nou, grila frontala retusata, praguri laterale si evacuari regandite. Partea frontala este inspirata din modelele mai noi, Audi A8 si TT. Farurile sunt cu LED sau Matrix LED iar semnalizarea dinamica este la fel cu lumini LED. Noile faruri sunt combinate cu o lumina intermitenta dinamica. Forma de T a bandei de LED-uri apare si la stopurile din spate. Evacuariele din spate au guri rectangulare.

 

Designul interior

Modificarile aduse in interior includ functia de masaj, ventilarea scaunelor din fata si noi culori pentru tapiterie. Astfel, noua nuanta poarta denumirea de Flint Gray iar pentru Audi S6 clientii vor putea alege Salsa Red, un interior rosu sport. In dotarea standard se gaseste climatizarea automata pe doua zone. In ceea ce priveste sistemul audio acesta este realizat prin tehnologia MMI. Conexiunea la internet care faciliteaza accesul la platforma online este 4G. Sistemul de navigatie de top cu monitor de 8 inch este mai rapid. Modulul suplimentar Audi Connect transmite date prin LTE rapid si furnizeaza aplicatii de streaming media. Sistemul central de infotainment ce foloseste un chip grafic Nvidia Tegra 30 este capabil sa redea orice ii este transmis din smartphone-ul utilizatorului.

2015-audi-a6-facelift-3

 

Siguranta

Imbunatatiri au fost aduse si sistemului de siguranta. Displayul ofera noi functii de informare, apare un sistem de anticipare a accidentelor, asistent la vederea pe timp de noapte, pilot automat adaptiv, posibilitatea monitorizarii benzilor de circulatie.

 

Motor economic nou care consuma cu 22% mai putin

Poate una din cele mai importante modificari aduse pentru Audi A6 este cea legata de consum. Exista trei propulsoare TFSI revizuite, cu puteri intre 190 si 133 cai putere. Toate cele trei respecta normele de poluare Euro 6 si ofera un consum mai mic cu pana la 22%. Propulsoarele diesel includ cinci agregate cu puteri intre 150 si 346 cai putere. Unele din aceste motoare au fost etichetate ca fiind Ultra, ceea ce inseamna ca au un consum redus precum si emisii scazute. De exemplu, cel mai economic diesel pe A6 poate consuma doar pana la 4.2 litri/ 100 de km (motor 2.0 TDI ultra). Cea mai economica motorizare pe benzina pentru noul A6 facelift este un consum de 5.7 litri/100 km.

Noul Audi A6 devine extrem de elegant si totusi nu isi pierde linia sportiva. Discret si cu personalitate Audi A6 facelift este ideal pentru orice conducator pretentios.

Sursa imagini: http://www.autobook.ro/

Have your say