Auto News

Cele mai sigure masini

// Author: 321 auto // 3 Comments

Qoros-3-Sedan-Euro-NCAP-1

Cele mai sigure masini din anul 2013

Cele mai sigure masini sunt cele care apartin firmelor de inchirieri auto ( 321 rent a car in Cluj ), deoarece acestea sunt verificate periodic din puncte de vedere tehnic si sunt autoturisme aproape noi. Trebuie precizat faptul ca o masina nu poate sa va asigure intotdeauna siguranta maxima. Pentru a stabili gradul de siguranta pe care il ofera masina dorita de dumneavoastra, ea este supusa unor mai multe teste specifice. Testele se fac in locatii special amenajate pentru acest lucru, iar in interiorul masinii se afla manechini care simuleaza perfect comportamentul uman in cazul unui accident. Pe acei manechini se pot observa atat loviturile primite in urma impactului cat si gravitatea acestor lovituri. Toate masinile noi sunt supuse acestui test, care  se cheama Testul Euro NCAP.

Clasamentul celor mai sigure masini

Evident, ca peste tot exista si aici un clasament al celor mai sigure masini din lume. Acest clasament este stabilit bineinteles pe baza testelor Euro NCAP. Cu toate ca foarte multa lume se astepta ca una dintre cele mai sigure masini din lume sa provina de la Volvo, acest lucru se pare ca nu este asa ( ref. anul 2013 ).

Cea mai sigura masina din lume in anul 2013 este  un model de masina chinezesc: Qoros 3 Sedan. Aceasta marca este practic necunoscuta publicului din Europa, insa cei din China nu inceteaza sa ne uimeasca din nou. Qoros 3 Sedan, a fost lansata la Salonul Auto de la Geneva  si desigur a fost o surpriza placuta pentru toata lumea.

In urma cu 2 sau 3 ani, masinile produse in China erau cotate drept cele mai nesigure masini. Datorita unor ingineri Europeni si a dezvoltarii care a avut loc in economia Chineza, acest lucru s-a schimbat radical. Faptul ca o masina chinezeasca a fost declarata cea mai buna din lume, nu poate decat sa ne bucure si sa speram ca Europenii se vor ambitiona si mai tare pentru a fi din nou primii la acest capitol. De asemenea, tot printre cele mai sigure masini din lume au fost declarate si Mazda 6, Toyota Corolla, Skoda Octavia, Jeep Cherokee, Chevrolet Trax si Suzuki SX4.

Qoros 3 Sedan (2013) Front Side

Punctajul obtinut de Qoros 3 Sedan la testele Euro Ncap

Punctajul total al acestei masini este de 34 de puncte in ceea ce priveste protectia adultilor, fapt care este absolut uimitor pentru o masina chinezeasca. In acest sens, masina a reusit sa obtina 15.8 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul din lateral cu o alta masina, 7.4 puncte la impactul lateral cu un stalp si 3.2 puncte la impactul posterior. Asteptam cu interes rezlultatul testelor din acest an, sa vedem care vor fi cele mai sigure masini din lume.

 

3 comments

 1. ima - iunie 27, 2014 4:23 pm

  Stiam ca si Volvo era printre cele mai sigure masini. Sau a fost acum vreo 2 ani in urma prima in top. Dacia cum de nu e pe aici? :))

  Răspunde
 2. 321 auto - iunie 29, 2014 10:36 am

  Volvo a fost si va ramane una dintre cele mai sigure din lume. Probabil cei care au facut testele Euro Ncap, au zis ca nu are rost sa includa si Volvo ( nu-i poate nimeni depasi in materie de siguranta ). Datele din articol sunt datele oficiale.
  Dacia este o masina ok, iar in materie de siguranta, are centuri, ajunge? :))

  Răspunde
 3. ima - iunie 30, 2014 1:39 pm

  Ajunge doar in cazul in care faci accident cu o minge de fotbal :) .

  In alta ordine de idei, ai fi dispus la un schimb de advertoriale? Noi avem blogul aici: http://www.imarentals.ro/blog .

  O saptamana cu spor,
  Tiberiu

  Răspunde

Have your say